Fördelar med löpbandsträning: Det får dig att springa mer i 2017

Vad är fördelarna med att använda en löpband?

Löpband erbjuder en rad fördelar och funktioner som kommer att säkerställa att du håller dig hälsosam och frisk. Dessa maskiner kan också hjälpa dig  i viktminskning.

Träning är ofta som en chore. Vår motivation till träning kan försvåras av externa faktorer som dålig väder, gymmet är fullt  eller hektisk resa till gymmet. Men det finns en enkel och effektiv lösning för att hålla dig i form utan att lämna din hem.

Hälsofördelar med att träna på löpbandet

Löpband erbjuder ett mycket mångsidigt sätt att träna. Att springa utomhus tycker vi nog alla är en mer givande upplevelse, men det är inte alltid möjligt. Med de bästa löpbanden kan du aktivera samma muskler som utomhus. Dessutom kan du träna på samma sätt oavsett om vädret är redo att samarbeta och bättre mäta för att se dina framsteg vilket är något som motiverar till ytterligare löpning.

Skillnaden är att du också kan justera lutningen och hastigheten. Att gå på löpband kan också kraftigt förbättra hjärtsjukdomar. Det kan också bidra till att bekämpa viktminskning när du bränner mer kalorier.

Muskeltillväxt

Att promenera eller springa på ett löpband stärker dina muskler i underkroppen, som inkluderar hamstrings och quadriceps i lår, gastrocnemius och soleus i vaderna, magmuskler och höftböjare.

Utmana dig själv med maxad lutning

Om du är redo att eskalera intensiteten i dina promenader eller löpträning, kan du utnyttja löpbandets lutning.  Ju brantare höjden är, desto mer kommer dina magmuskler och lårmuskler att aktiveras. Det kommer du känna!

Tränas överkroppen överhuvudtaget?

Det korta svaret är nej, förutom magmusklerna. Det som många gör är att ta ett par lättare hantlar och samtidigt som de går göra axelpressar för att aktivera delar av överkroppen. Du kan också spana in handledsvikter som du med fördel använder när du springer för att få extra träning för armar/axlar.

 


Löpband för viktminskning 2017

Att köpa och montera en löpband kommer inte automatiskt hjälpa dig att bli av med det överflödiga fettet. Men har du tillgång till en löpband kan det hjälpa  mycket i att bränna kalorier och förlora kilon. Att använda löpband för viktminskning har också många fördelar. Låt oss ta en titt på dem:

Långsamt och stadigt vinner loppet

Det är viktigt att ägna sig åt motion men tro inte på mirakelkurerna på kvälsspressens löpsedel. Låter det för bra, då är det förmodligen det.

Viktminskning är en långsam process, och om du följer allt korrekt, kommer du troligtvis att förlora ½ till 1kg per vecka. Att uppnå ditt viktminskningsmål är egentligen inte svårare än att ditt intag av kalorier behöver vara mindre än vad som spenderas. Detta är inga nyheter för dig men värt att repeteras. Har du precis börjat träna kan du dock uppleva en svag minskning då du får nya muskelceller. Dessa är tyngre än fett vilket gör att din fettminskning troligtvis är större än din viktminskning. Att få muskler är hälsosammare än att bara förlora i vikt.

Fördelar löpband har med viktminskning

Att öka lutningen spelar en mycket viktig roll för att bränna fett. Med varje grad du ökar, bränner du mer kalorier. Många löpband visar tillochmed antalet kalorier du bränner för den sträckan du gått/löpt.

Rak i ryggen

Oavsett hur mycket tid du vill löpa eller gå på löpbandet, är det viktigt att du har bra form och teknik.

Många håller i handtagen när vi springer, vilket inte är något fel i sig. Det är först när man börjar få dålig hållning och stödjer på handtagen som man bör vara aktsam. Forskning tyder på att lutande/avlastning på handtagen när du springer på löpbandet kan minska din kaloriförbränning med 20-40%.


Typer av löpband

Beroende på design och funktionalitet kan löpband delas in i följande.

1. Manuell löpband

Detta är den mest grundläggande typen av löpband. Funktioner som lutning måste justeras manuellt. Dessa är relativt billigare också. Manuell löpband är det föredragna valet för seniorer.

2. Motoriserad löpband

Dessa är mer avancerade än manuella löpband och kommer med en mängd olika funktioner. Majoriteten av de löpband som du får idag är motoriserade. Lutningsnivån kan justeras men dessa är relativt dyrare än manuella löpband. Dessa löpband har också många funktioner och funktioner som manuell löpband saknar.

3. Vikbar löpband

Detta är den mest populära löpbandet de senaste tiderna. Dessa är perfekta för personer med begränsat utrymme. De flesta av de vikande löpband är manuella. Om du har en liten lägenhet eller om du vill ha en löpband på ditt kontor, blir det ett perfekt val.


Sammanfattningsvis

Löpning är folkets favorit och det finns alltid med dig. För att bättre kunna mäta dina framsteg är det bra att ha ett löpband i hemmet. Minimera externa faktorer och öka frekvensen du faktiskt springer, – det kommer ta dig till nytt personbästa!

Övrig läsning att rekommendera:

Crosstrainer eller löpband – Vilken maskin hjälper dig att fettförlust? 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *