Köpa löpband – Viktiga saker att tänka på

Köpa löpband 2017

Att köpa ett löpband har blivit svårare med åren. Mer funktionalitet samt ett större utbud gör det inte solklart vad man skall gå på. Vi alla har en budget att förhålla oss till vilket ofta är det som styr vad vi slutligen köper. Viktigt att veta är att det inte alltid är bäst att köpa det dyraste.

Dessa faktorer bör du kolla innan du köper ett löpband:

Stabilitet

Stabilitet är något alla som tränar behöver. Varje löpband är annorlunda och kommer att påverka människans kropp på olika sätt. Att testa de tillgängliga modellerna i affären är det bästa sättet att se till att det passar din komfort. Dock är inte det alltid möjligt utan vi kan då gå på omdömen, viktbegränsningar och generellt utseende. Billigare löpband känns ofta rangliga och otrygga alternativt tar upp stor plats.

Utrymme

Löpband kan ta en betydande mängd utrymme i ditt hem, även ihopvikt. Närväl du tränar bör du se till att det finns tillräckligt med ledigt utrymme runt löpbandet då det händer olyckor där man ramlar av löpbandet och skjuts iväg in i bakomvarande objekt.

Garantier

Garantier kan variera beroende på platsen du köpte maskinen från. Så leta efter produkten och affären som ger dig den bästa garantin. Välj modeller som ger dig en garanti på minst ett år. En löpband med tre års garanti är det favoriserade valet.

Extra

Extra inkluderar de olika träningsprogrammen som följer med löpbandet. Det kan också innehålla inbyggda underhållningsfunktioner som en pekskärm med internetanslutning eller TV. Dessa funktioner är inte för alla, men för personer som letar efter extra motivation att träna. I slutet av dagen listar du de funktioner som är mest viktiga för dig och väljer en modell som erbjuder dessa funktioner.

Pris

Priset är en av de första sakerna som folk tittar på när man köper en vara. Det är viktigt att förstå att löpband finns på olika prispunkter. Det kan variera mellan 3000kr och 20 000kr och mer. Om du inte planerar att använda löpbandet regelbundet, kommer en grundläggande maskin att räcka till. Vad köpare ska leta efter är om de får vad de betalar för. Du kan också titta på rabatter och försäljning innan du fattar ett beslut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *